Over ons


Over Eikenhoutensokkel.nl

 

Het begin…

Al tientallen jaren zagen en verkopen wij hout vanuit onze authentieke zagerij in de provincie Utrecht. Vroeger geheel handmatig in een diepe zaagkuil. Tegenwoordig met een bandzaag waarop stammen tot een diameter van 125 cm gezaagd kunnen worden. Het hout werd vroeger op stam gekocht, waarna de bomen werden omgehakt en tot en met eind jaren zeventig met het paard uit het bos gesleept. Tegenwoordig kopen wij boomstammen in, afkomstig van Nederlandse of Duitse productiebossen. Deze worden met een vrachtwagen gebracht.

 

Traditioneel

Wij werken nog steeds met oudere machines (die goed onderhouden zijn). We hebben niet zoveel met een hypermoderne CNC frees of import uit Azië. We geloven in traditioneel vakmanschap en hebben geen massa productie. Elk product, wat het ook is, is maatwerk en dus uniek. De meeste producten worden dan ook op bestelling gemaakt of hebben we beperkt op voorraad. Via onze webshop verkopen wij de standaard producten en afmetingen die het meeste verkocht worden.

Ondanks onze kleinschaligheid zijn wij ook groot in maatwerk en grote aantallen op verzoek.
Neem daarvoor gerust contact op.

 

Crisis… Probleem… of toch niet?

Traditioneel verkopen wij aan de bouw. Met de kredietcrisis braken ook voor ons spannende tijden aan. Van een drukke zagerij met veel personeel, zagen we opeens dat onze omzet fors terug liep… en moesten we drastisch ingrijpen.

Achteraf was het misschien wel noodzakelijk. En een geluk bij een ongeluk. Het dwong ons tot creativiteit. In die jaren zijn we gestart met het maken van tuinmeubelen zoals houten picknicktafels, tuintafels en eiken sokkels. In het begin verkochten we een handvol picknicktafels en sokkels per jaar. Gelukkig verkopen we inmiddels (nadat we in 2014 met deze webshops zijn gestart) wekelijks vele picknicktafels en sokkels.

 

Wie werken er bij ons?

Met veel plezier werken wij aan onze eiken sokkels. Wij geloven dat onze klanten dat (terug) zien in onze sokkels. Wij werken zoveel mogelijk met een vast team. Daarom zijn we op elkaar ingespeeld en kennen we elkaars sterken punten. In het hoogseizoen maken wij zoveel mogelijk gebruik van vaste inhuurkrachten.

De orders, bestellingen en grote bezorgingen worden verwerkt door Tim. Je zult dus het meeste contact met Tim hebben.